Skip to content

Benőtt köröm

A benőtt köröm az egyik leggyakoribb körömelváltozás. Benőtt körömről beszélünk, amikor a köröm széle a körömágy alá nő, vagy folyamatosan nyomja, ami a körömágy gyulladásához vezethet. Ebben az esetben a páciens panaszkodik, hogy a köröm és a lábujjak a legkisebb nyomásra is érzékenyek, érintésre fájdalmasak.

A benőtt köröm okai között a helytelen körömvágás, a rossz cipőviselés, ortopédiai elváltozások, esetleg genetikai hajlam állhatnak. Bármely életkorban előfordulhat. Krónikus esetben a körömszélek mentén vadhús is keletkezhet, ami rendkívül érzékeny és fájdalmas, az eltávolítása még inkább és fertőzésveszélyes, amit minden esetben orvos végez. Fontos szakmai feladat annak felmérése, hogy a ma már több lehetséges megoldás között a vendég egyedi igényének, elváltozásának megfelelőt alkalmazza a lábápoló szakember. 

A legtöbb esetben a benőtt köröm nagyon érzékeny a nyomásra és az érintésre, és fájdalmat okoz. A körömlemezen bőrkeményedés képződhet, és a köröm szélei begyulladhatnak. A benőtt köröm sok esetben gennyes váladékozással jár.

Egy helytelenül kivágott köröm, vagy felesleges körömszél kimetszés a későbbiekben akár egy még nagyobb fájdalmat okozó elváltozást is okozhat. Ezesetben már komoly szaga is lehet a beteg lábnak. Már az első tünetek megjelenésekor érdemes szakember segítségét kérni, mert az időben történő kezeléssel elkerülhetőek azok a fájdalmak, amik rontják az életminőséget. A benőtt köröm tipikusan ebbe a kategóriába tartozó elváltozás.

Benőtt vörösre festett köröm
Gyulladt körömágy

Benőtt köröm és gyulladt körömágy

Bizalom és hivatás

Nagy örömmel és hálával tölt el, mikor a hozzám forduló vendégek azt írják, mondják, hogy az évek óta fennálló problémát sikerült a lehető legkisebb fájdalommal megszüntetnem lábukon. Ami idáig az „évek óta”, az „amióta az eszemet tudom”, a „mindig visszanőtt” kategória volt, most az „el sem hiszem, hogy még nem nőtt vissza” kategória lett és lehet Önnek is, ha bizalmat szavaz nekem.

Rendszeres Lábápolás

Stúdiómban minden körülmény adott a biztonságos és szakszerű ellátáshoz. A fertőtlenítés folyamatos, a kényelmes és nyugodt légkör garantált. A pedikűr után tapasztalt általános egészségjavulás biztosan pozitív hatással lesz mindennapi életére.

Maximális figyelem

Munkám során maximális figyelmet fordítok vendégemre, míg Ön, az erre a célra kifejlesztett kényelmes kezelőágyon pihenhet és töltődhet. 

Kezelés menete
Kérdése van benőtt körömmel kapcsolatban?

Ha kérdése vagy kételye van a problémájával kapcsolatban, természetesen minden kérdésére válaszolok. Kattintson az elérhetőség gombra és írjon nekem üzenetet az űrlap kitöltésével, vagy az uzenet@spiritlabapolo.hu email címre. 2 munkanapon belül válaszolni fogok és visszahívom Önt.

Kérjen időpontot kezelésre!

kapcsolat

+36 70 884 7412

uzenet@spiritlabapolo.hu