Beteg köröm kezelése

Kezdőlap » Lábápolás wellness szolgáltatások » Beteg köröm kezelése

Beteg köröm kezelése

Beteg köröm kezelése miatt keresett fel az egyik vendégem. A képen látható köröm tulajdonosa egy középkorú hölgy, akinek az élete része a mozgás, aktív, sportos, dolgos-szorgos napjai vannak. Gyengéje a körömcipő, amit meg értek, mint nő – de természetesen, mint lábápoló szakmai szemmel nem helyeslem. Vendégem fiatal korában versenyszerűen táncolt, ami mostanra erősen meglátszik a lábain. Vendégem természetesen soha nem hanyagolta el sem a testi, sem a szellemi egészséget, rendszeresen ápolta a lábait. Sajnos a lábaink alapvetően nem a táncos körömcipellőkre vannak tervezve, bármilyen szépen is mutatnak benne.

Beteg köröm kezelés előtt
Beteg köröm kezelés után

Amikor vendégem engem felkeresett elmondta, hogy évek óta visszatérő problémája, hogy a nyári időszak után, amint zárt cipőkbe dugja lábait megjelenik valamiféle sárgás elszíneződés mindkét láb öregujján lévő körmön. Rövid idő után láthatóan is mindkét köröm fellevegősödik. Többször és többféle kezeléssel próbálkozott, ez idáig nem túl sok eredménnyel, mert a probléma visszatért, amint a zárt cipős idő beköszöntött. Tenyésztésen nem járt, így a gombás fertőzés nem mondható ki biztosan. Az sem támasztja alá, hogy elmondása szerint ez nyáron a nyitott papucsok, szandálok idején jobbulást mutat. Fájdalmat ez a köröm nem, annál több szorongást okozott vendégemnek, hiszen, ahogy említettem egy magára és környezetére is nagyon igényes hölgyről van szó. Ebben az esetben a probléma fő okát egyértelműen a láb ortopédiai elváltozásai okozzák, ezért mutathat szebb képet a köröm a nyári lábbelik viselésekor. 

Rendszeresség

A rendszeres, három hetenkénti találkozásaink során a körmöket folyamatosan tisztítottam, vékonyítottam, tűréshatárig visszavágtam, miközben vendégem otthon minden nap reggel és este Callux fungicid szérummal (körömgomba elleni szer), illetve Callux Milla körömlágyító folyadékkal ecsetelt. Belsőleg CBD olaj cseppeket használt. A közös munka eredményeképpen mostanra egy sokkal vékonyabb, kezelhetőbb, formázhatóbb, összességében egészségesnek mondható körömfelület található mindkét öregujjon, igaz még nem a körömágy teljes felületén, de erre a felületre már akár körömprotézis is építhető lenne, hiszen a meglévő köröm egészséges, a körömágy pedig szemmel láthatóan tiszta, fertőzésmentes terület. Esetében ez azért is megfontolandó a későbbiekben, mert a körömágy láthatóan fényes, tapadásmentes, sima felületű, így sajnos az is elképzelhető, hogy erre a felületre már nem, vagy alig fog tudni visszatapadni az egészséges köröm. Természetesen a lehetőségekhez képest mindent meg fogok tenni azért, hogy ez elkerülhető legyen és vendégem is, ebben biztos vagyok.

Tartós eredmény

A köröm visszatapadását Arkada TC16 szérummal fogjuk megtámogatni, míg a további ortopédia elváltozások megakadályozása, illetve a meglévők lehetséges szintű korrigálására vendégem már kért időpontot egyedi talpbetét készítésére. Tartós eredményt ugyanis csak akkor lehet elérni, ha a láb tehermentesítése megtörténik, hiszen esetében nem egy makacs, vissza-visszatérő fertőzésről van szó, hanem arról, hogy a deformálódott ujjakon nem tud egészséges íveltségű köröm növekedni, ami így nem is tud a körömágy felületére tapadni. A sokéves nemtapadás eredményeképpen a körömágy szabadszél felőli harmadában megszűnt a tapadási felület, ami cipős időszakban a folyamatos elölről és felülről ért nyomás miatt látványosabban mutatta meg magát, mint probléma.

Az első találkozásunkkor (négy hónapja) kitűzött eredményt elértük mostanra: a körmök felülete télen, cipőben is egészségesnek látszik, felülete fényes, tiszta. Most a tavaszi célt tűztük ki: a körömágy tapadását igyekszünk helyreállítani. A kezelések ritmusán  nem változtatunk, továbbra is három hetente fogunk találkozni.

Közös megoldás, közös eredmény

Fentiekből látható, hogy „egy kis” körömprobléma, mennyire komplex mind kialakulása, mind a kezelése terén. Valamint az is, hogy csak a lábápoló egymaga nem tudja, nem képes megoldani a problémát. A problémás láb tulajdonosa sem boldogul egymaga, bármennyire is szeretne, hiszen otthon nem állnak rendelkezésére mindazon az eszközök, csiszolófejek, kényelem, higiénia, amikkel szakszerűen és biztonságosan kezelhető egy sérült, beteg köröm. A lábápolás mindig közös munka, közös feladat! .

Több mint lábápolás, Több mint Pedikűr

Kérjen időpontot kezelésre!

kapcsolat

+36 70 884 7412

uzenet@spiritlabapolo.hu

Legolvasottabb Cikkek

Időpontkérés

Igényes környezetben várom Önt szeretettel!

Stúdió címe:
Elérhetőségem:
Nyitvatartás:

Csak telefonos bejelentkezés alapján.

Közösségi média: