Körömprotézis

Kezdőlap » Körömpótlás » Körömprotézis

A körömprotézisről rózsaszín lufik nélkül

Körömprotézisről sallangmentesen.
Tombol a nyár, lekerültek a zárt cipők, helyüket a csinos kis szandálok, papucsok váltották fel.
Ilyenkor már nem lehet tovább titkolni a lábak és körmök állapotát, ez az esztétikai lábápolás szezonja.
Gyakori a megkeresés , hogy egy-egy sérült, esetleg fellevegősödés miatt beteg, vagy éppen kezelés alatt álló körömre a vendégek, főleg a hölgyek, körömprotézis építését kérik.
Szeretnék erről egy pár mondatban írni, mit mikor szabad és mikor nem ajánlott, illetve, mikor teszünk kivételt ez alól.

Beteg köröm - körömprotézis

Első és legfontosabb alapszabály, hogy beteg, fertőzött körömre nem teszünk körömprotézist. Még a gél lakk is árt ilyen esetben, de még a hagyományos lakkozás is kerülendő. Amennyiben egy beteg vagy fertőzött körömre protézis kerül, úgy a probléma tovább generálódik. A protézis alá bármilyen kórokozó bejuthat, ami további fertőzések forrása lehet. 

A probléma fokozódását a szépen felrakott lakkozás alatt még észre sem lehet venni, így a köröm alá bejutott kórokozók vidáman, kedvükre szaporodhatnak. Ez az állapot kerülendő, mind egészségmegőrzési, mind szakmai szempontból.

Természetesen vannak helyzetek, mikor kivételt lehet tenni, egy menyasszonynak véleményem szerint nincs az a lábápoló, aki ne építtetne körömpótlást élete nagy napjára. Aztán le is veszi, amint kitáncolta magát az ifjú feleség.

A másik eset, amikor kezelés közben köszönt be a nyár és vele a kérdés: körömpótlást csináltassunk? Ez az az eset, mikor a leghatározottabban azt mondom, hogy ne tegyünk! Célegyeneseben, de akár csak féltávon visszafordulni, az eredményeket kockára tenni néhány papucsos, szandis, nyaralós napért…szerintem nem éri meg.

A ráfordított idő, energia és pénz kerül kockáztatásra ezzel, ugyanis a helyzet rosszabbodni fog, nem javulni.

Mikor jó megoldás a körömpótlás?

Gondolom míg idáig jutott az olvasásban, ez nem előszőr merült fel, mint kérdés, rögtön meg is válaszolom.

A körömprotézis felrakható, ha csak mechanika defektus miatt kell a körömfelületet pótolni. Felrakható kikezelt fertőzés után, sőt ilyenkor ajánlott is, hogy a gyógyult, új köröm megfelelő szélességben és ne egy beszűkült körömágyban tudjon nőni a teljes hosszában az ujjak hegyéig.

Nemrégen fellevegősödött köröm esetén is ajánlott a felhelyezése, ezzel segítve a helyére növő új körömlemez tapadását.

Amikor biztosan nem hezitálunk a felrakással az az olyan örökletes körömprobléma (például szarv köröm) ami eleve biztosan nem kezelhető, maximum valamelyest karban tartható. Ilyen esetekben nincs szükség alaposabb mérlegelésre, hiszen nem egy kórokozó által kiváltott elváltozásról van szó, amely gyógyítható, így itt az életminőség tartós javítása az elsődleges szempont, amelyet ilyen módon meg lehet támogatni.

Hiszem és vallom, hogy minden láb és minden hozzá tartozó ember egyedi és más, ezért nincsenek éles határok, minden eset, minden probléma egyéni mérlegelést kíván.

Ezért munkám során igyekszem a lehető legnagyobb mértékben megismerni a  vendégeimet, igényeiket, lehetőségeiket és ezek alapján mindig egyénre szabott kezelési tervet készítek számukra, ez alól körömprotézis kérdése sem kivétel.

Több mint lábápolás, Több mint Pedikűr

Kérjen időpontot kezelésre!
kapcsolat

+36 70 884 7412

uzenet@spiritlabapolo.hu

Legolvasottabb Cikkek

Időpontkérés

Igényes környezetben várom Önt szeretettel!

Stúdió címe:
Elérhetőségem:
Nyitvatartás:

Csak telefonos bejelentkezés alapján.

Közösségi média: