Sérült köröm kezelése

Kezdőlap » Lábápolás wellness szolgáltatások » Sérült köröm kezelése

Sérült köröm kezelése

A sérülés kialakulása

Sérült köröm kezelésének problémájával keresett fel egy vendégem. A körmön látható elváltozást – ami klasszikus mechanikai sérülés, ami a körmöket érheti – egy tíz évvel ezelőtti baleset okozta férfi vendégem lábkörmén. Akkor egy súlyos tárgy esett a lábára, az egyes ujjra és a lábfejre. A köröm a baleset után leesett, majd az új köröm a mátrix sérülése miatt már így nőtt vissza. A csírasejtek sérülése miatt, a köröm barázdáltan nő, felülete egyenletlen, megvastagodott..

Sérült Köröm - callux kezelés
Körömpótlás

A vastag körömfelületet a cipő felülről és elölről is folyamatosan nyomja, ami nemcsak kellemetlen érzés, de további sérüléseknek, körömelváltozásoknak –benőtt köröm, csőköröm– és esetleges fertőzéseknek – gombásodás – a melegágya is, ezért ez a körömelváltozás folyamatos megfigyelést és rendszeres gondozást igénylő állapot.

Állapotfelmérés

Az állapotfelmérés és kikérdezés után Callux professzionális szikementes pedikűrt javasoltam a talpak ápolására. Az általános körömkezelésen felül, a sérült köröm vékonyítását gépi csiszolással és a lehető legnagyobb mértékű visszavágását a fellevegősödött részen. A gyümölcssavas hámlasztással vendégemnek voltak fenntartásai, de végül bizalmat szavazott nekem és a Callux termékeknek. A körmök vékonyítását, csiszolását ő maga kérte – ebben nagy volt közöttünk az egyetértés. Legtöbbször a vendégeim ilyen sérülés esetén nem szeretnék a köröm teljes visszacsiszolását, amit megértek. A visszacsiszolt köröm nem a legesztétikusabb látvány, illetve a csiszolófejek és a hozzájuk fejben csatolt hangok képzete sokakban elsőre a fogorvosnál tett látogatás emlékét idézik meg.  Szerencsére most nem így volt, mert a vendégem hozzám már azzal a szándékkal jött, hogy mindenképpen ezt szeretné. Számos alkalommal volt már pedikűrösnél ezt megelőzőleg, de hiába kérte a sérült körömrészek csiszolását, ezt nem, vagy alig csinálták meg neki. 

Sérült részek kezelése

Az eltelt tíz év során a vendégemet, a sérült körme, szakembereket megszégyenítő tudással vértezte fel. Fejben tökéletesen tudta, hogy milyen eszközökkel és hogyan kell kezelni egy ilyen körmöt, már csak azt a lábápolót kellett megtalálnia, aki ezt meg is csinálja neki.

Néha tett egy-egy kísérletet erre, de mivel nem járt sikerrel, ezért maradt az otthoni „szakmunka” –bár ez minden pedikűrös rémálma – kézi reszelővel a felület csiszolása, otthoni barkács csiszológép bevetése és a körömszélek túl alapos kivágása. Hozzáteszem alapos és a körülményekhez képest jó munkát végzett, azonban ha nem közös barátnőnk ajánl neki engem, akkor úgy hiszem bőven meglett volna ő ezek után, pedikűrös segítsége nélkül is. A lehetőségeihez mérten mindig ápolta a sérült körmét.

Sérült köröm kezelés leírása

A csiszolás során tűréshatár ellőttig dolgoztam, kértem, hogy egy picivel előtte mindig jelezzen, mert feltételeztem, hogy ezt ő alaposan kitolta az otthoni munkálkodásai során. A körmök felületén többféle frézerrel dolgoztam, hosszát az aktuális munkafolyamatnak megengedő mértékben rövidítettem, folyamatosan fertőtlenítettem és a Callux Milla körömlágyító folyadékát használtam munka közben.

A jelenlegi eredmény a jobb oldali képen látható. A következő fél évben három hetente fogunk találkozni. Körömápolás / teljes pedikűr, körömápolás / teljes pedikűr ritmusban. A várt eredményünk egy esztétikusabb, elvékonyított körömfelület, amit nyáron sem kell szégyellni, benövésmentes oldalsó körömsáncok a fájdalommenteségért és természetesen a puha talppárnák megőrzése a jó közérzetért. A körömpótlás lehetőségét is javasoltam a vendégemnek, de ez most nem szerepel a kitűzött célok között. 

Otthoni rendszeres ápolás

Otthoni ápolásra a talpakra shea vajas krémezést, a körmökre Callux fungicid szérum használatát javasoltam, és a vendégem kapott mintát is ebből a termékből. A cipő és talpbetét viselési szokásai rendben vannak, így a kitűzött eredmények megvalósulásának esélyei is jelentős mértékben megnőnek, hiszen az egyedi talpbetét és a megfelelő cipő viselése megakadályozza, hogy ortopédia elváltozások miatt akadjon el a kezelés sikeressége.

Több mint lábápolás, Több mint Pedikűr

Kérjen időpontot kezelésre!

kapcsolat

+36 70 884 7412

uzenet@spiritlabapolo.hu

Legolvasottabb Cikkek

Időpontkérés

Igényes környezetben várom Önt szeretettel!

Stúdió címe:
Elérhetőségem:
Nyitvatartás:

Csak telefonos bejelentkezés alapján.

Közösségi média: